Tuesday, March 30, 2010

Echa setahun

Sekejap jer masa berlalu....echa dah setahun...mcm baru semalam aku bersalin..heheheh..16/3/2009 - 10.16 mlm..selamat aku bersalinkan dia....nasib baik sempat sampai hosp...klu tak bersalin la kat keta..aku dtg pukul 9 mlm..buat tu ini..9.50 mlm baring la kat bilik bersalin tu..tak lama kuar la si echa..siang nya aku keja cm biasa..anak dah ramai gitu la agaknya..

Echa susu badan sepenuhnya lagi...tapi kan..aku risau ...2 3 hari ni..susu aku sket sgt..cuma dapat 9oz jer...cm ner ni..biasanya dia minum sehari (kat umah org jaga), aku bekalkan 15oz....kena bangun mlm semula ni...tapi mata aku tak bole di buka...hahahha...malas la tu...hari tak keja..biasa dapat 6 oz...ni cuma dapat 3 oz...risau sgt²....

Aku kena buat sesuatu juga ni..tak bole biarkan...kena tgk balik blog² mereka yg susukan anak...ada kat tepi blog ni..aku link kan


susu nk bawak gi umah org yg jaga....biasanya aku bekalkan 5 botol x 3oz..echa dah makan..susu kurang sket..dulu² aku bekalkan 6 botol x 3oz...hari² aku bawak kan bubur nasi (letak la sekali sayur, ayam, ikan....apa² la)



stok susu...ada sket kat peti ais umah mak..ada brape cawan ek 4 @ 5 cam tu la x 6oz



Dulu² aku baru naik keja, aku tak tau pon ada jual beg cm ni...aku baca kat forum susu ibu..menda² ni perlu - aku pikir..tpt keja ada econ..tak yah la semua ni..tapi aku rasa perlu juga...ada terjumpa satu web tu..jual beg ni..tapi murah sket..ada ofer katanya...banyak berjasa beg ni..senang nk bawak...
ada org tanya..."bawak beg apa ni, kamera ker"...aku dengan senyum..yg betul² ikhlas, pon jawap " yaaaa" - yg tanya staf lelaki...heheheh....bole kan..tu namanya bohong sunat...



dlm beg tu aku isi ice pack ni..sekali beli dengan beg tu..klu balik kg aku bwk ni...isi dlm beg tu..isi atas bawah..kanan kiri..(tapi perjalanan tak lama la...2 jam lebih jer)..kat tpt keja pon isi jugak ice ni...aku tak guna peti ais pantry..sebelumnya aku tumpang juga peti ais kat sini..tapi di sebabkan beberapa sebab yg tak bole dielakkan...jadi senang bawak ais ni jer...

2 comments:

nurazimah said...

Wah..teruja tengok susu sebanyak tu...Anak Imah Fawwaz dulu menyusu badan 3 bulan jerr...Azam Imah untuk anak kedua nih..nak nyusu 100%...

Aku_tulip said...

imah..bole..echa anak ke 3, baru akak dapat susukan sepenuhnya...along ngan kakak dulu campur ngan susu formula....akak banyak baca kat susuibu.com