Sunday, November 15, 2009

Pam baru

Hari kamis minggu lepas (5/11/2009), sampailah aku punya pam medela....aku memang sengaja beli satu lagi..senang sket, tak payah nk basuh pas tu lap..kurang la sket kerja² mengelap tu..kat umah pon aku pam juga susu, jadi bole tukar² ngan avent tu...lagi satu medela tak banyak spare part..jadi kerja mengelap tu dah kurang la. Setakat nie, ok sangat. Tak ada bunyi. Corong depan tu lembut. Masa megepam tu, ingat susu masih sket, tgk dah banyak rupanya...tambah tak susu aku? yg nie aku tak berani komen lagi, sebab minggu lepas memang tambah sket, tapi aku tak tau, sebab pemakanan atau sebab pam. Aku beli sekali botol bumble bee (BPA free), percuma plak disposable breast pad. Ok jugak, mana tau aku nk guna (dlm tu ada 36 keping, aku rasa mcm nk bg kawan, mana tau ada yg nk guna -tapi tak semua la...). Lagi ari tu aku nk tukar botol echa, nk guna yg BPA free...tapi mahalnya, yg ni murah sgt (pd aku la), tapi tak ada puting ngan tutup botol - klu nk simpan susu ok la, tapi tak apa, puting botol aku dah ada, tutup pon ada (ada simpan lama² punya - kebetulan tak buang, bila botol dah buang - jarang guna tutup tu).Semua tu aku beli ngan aja
Mula tu, "dia" pon tanya, perlu ker....aku kata tak perlu sgt, tapi yg lama banyak spare part (pernah tertinggal kat umah, jadi "dia" kena balik, tolong amik spare part yg tertinggal tu..klu tak memang tak mengepam la), pagi² biasanya aku pam juga - lebik kurang 6.45 pagi, sebelah echa minum, sebelah aku pam, jadi lepas tu "dia" memang kena tolong cuci. Sekarang dah tak, klu tak sempat cuci, aku rendam dulu (tapi aku tak tau la perbuatan aku merendam tu, akan efek kat pam @ x)


Pam medela, botol bumble bee dan free disposable breast pad. Aku suka sgt.



5 comments:

asmaa said...

assalamualaikum

bestnyer dpt pam baru.saya masih guna avent manual.takut nak tukar krn takut tak puashati...hehehe...nnt bg testimoni hasil guna pam tu.kotlah,akan dtg leh beli :)

selamat guna pam yg baru,bertambah semangat yer...

Aku_tulip said...

asmaa....pada akak pam nie memang best...nk bg testimoni lelebih takut la plak..maklumla baru pakai seminggu lebih sket..setakat hari nie akak puashati la pakai pam ni..semangat..mmmm memang semangat nk mengepam..heheheh

che as said...

wahh akak.. tambah pam, tambahlah stok susu utk eca nmpknya eik... bestnya...:D

Aku_tulip said...

stok susu tambah sgt tu tak la..bole la...heheheh

TRTI said...

a'kum.........
firstly,first time tengok blog ni....ina sokong sepenuhnya usaha yang baiiiiiiiikkkk sangat ni.....ina sendiri pun bf....guna pam medela harmony gak.....tapi pengalaman ina, sebab dah kena.....kalau rendam pam tu dalam air, lama-lama getah dia akan hilang kenyal.....better jangan sebab ina sendiri yang kena...adussss.....kena beli balik sparepart tu kat momslittleones....adusss....seksa zahir batin wooooo....pam rosak....baguslah ina suka sangat tengok stok susu tu......ina sendiri pun buat stok jugak, tapi tak terambik gambar......

hepi bf buat anak tersayang....salute aaarrrr......

p/s .... kalau free...ym ina leh.....na_ore@yahoo.com
trti-naore@blogspot.