Wednesday, December 31, 2008

Kasut ngan beg

Aku pernah buat beg kait...tak ingat berapa lama aku siapkan. Tak la besar beg nie..lebih kurang 5 cm x 24 cm x 15cm..tak guna benang bulu. Benang nie aku cari kat kedai 'hardware'. Nie benang utk org buat umah ( lebih kurang gitu la..tapi benang tu memang bukan utk jaet). Sebelum ada idea buat beg nie..aku ikut suami aku gi betulkan kereta..kat situ ada sorang aunty tu tgh kait beg..cantik..kaler hijau tua..dia kata beg utk anak dia tuisyen.

Aku tanya mana dia dapat benang tu..dia kata dia beli kat kedai "hardware"

aku : hardware ada jual benang ini macam ker aunty
aunty: ada looo..ini bukan benang jaet ma. Ini benang utk buat itu lumah la..
aku : ooooo...itu macam ka aunty
aunty: iya looo...ini benang kuat ma...

Dalam ati aku..nasib baik dia tak lokek nak cakap dia beli benang kat mana (aku rasa dia tak tipu aku ...hehehehe...) bole aku buat jugak. Masa nie along kecik lagi (lebih kurang 2 tahun). Nak mengaitnya..aduhai..keras benang nie. Sakit tgn aku.


nie la rupa beg tu.. tak banyak pilihan warna..tu jer yg aku jumpa.


Nie kasut baby yg aku kait...nie kali pertama aku kait kasut baby paten cam ni..dan sebesar ni. dah testing kat kaki anak kawan aku...tak muat la pulak. Anak kawan aku tu dah 7 bulan..terkecik lagi aku buat kasut baby tu. Kena praktis lagi nampaknya




rupa kasut terkecik tu



4 comments:

aidaroha said...

kasut baby tu maybe muat utk baby umo 1-4 bln.. nampak kecik sikit eh.. simpan lerr utk anak ko nanti eheh

Aku_tulip said...

ha'ah...aku tak pandai nak agak sebenarnya...

Aidaroha@Haida said...

zila.. tali beg tu org panggil tali jut tu ke? nampak kasar..keras

Aku_tulip said...

tak la ....aku guna benang tu jugak..memang kasar + keras sket benang tu...