Tuesday, March 20, 2012

Baby Quilt dan......

Bukan betul² quilt pon.....ni quilt versi jgn pandang belakang.....depan ok jer...mcm sempurna...sebab tu tak amik gambar belakang.....sesak nafas..sesak dada. bila tgk bahagian belakang.....ni untuk anak sedara yg bakal lahir (Insya'ALLAH bulan April ni- moga semuanya di permudahkan)
Ni basik jer....tak ada binding cantik² pon...biar pon simple....berjam jugak aku nk siapkan....aku tabik betol la kat quilter kat luar sana....(mcm RIMBUN..dan seangkatan la) cantik sgt kerja tgn dia org ni....kemas sgt...brape lama gak nya dia org ni asah bakat...
selimut tu lagi la quilt yg tak brape nk quilt...tak ada batting pon...sebenarnya semuanya ni aku jaet 2 minggu lepas....minggu ni punya projek tak sempat la nk aplod gambar....baru amik jer gamba




ni la rupa quilt yg tak brape jadi....guna kain flanel (kain ni cadangan diri sendrik)
tak da buat rujukan ker apa...gambar pertama kat blah atas...kaler pink pekat
tu..selimut baby....tak ada batting....yg pink bunga besar² tu...guna fiber batting
...

Pas tu kan aku rasa seronok (mcm syok sendrik jer..heheheh)....seronok sebab hook dah sampai...lama dah aku teringin(teringin dah lama...) beli akhir januari ari tu....atas cadangan Ery.. aku tanya dia tak jual ke jenis yang aku nk ..tapi dia ak jual...dia sagest link ni



lama dah aku mengumpul $ nak beli benda ni,
bes....ainna suka sgt yg kaler ala² oren tu..dia
kata lembut..tapi memang lembut pon.....yg
lain tu pon aku suka..tapi bes lagi oren yg pemegang
bulat sket..lagi bes la (pada aku la)




ni sajer jer aku letak sini...tempahan nisa (kawan
opis)....sama kaler ngan awa punya...




p/s lama dah aku letak gamba ni...tapi aku tak edit² post ni....baru ari ni aku taip...sekarang 1.50 ptg.....jap lagi abih la waktu rehat......:)

9 comments:

Mila@Rimbun said...

Salam sufiku... cantikler kain pink flannel tuh. mesti untuk baby girl nii. Actually kalau first time buat mesti ada salah silap n pening tetas sana sini nyerrr.. confirm tuh. tapi kalau dah 2 3 kali buat, mesti dah boleh improvised banyak mende.
Booties tuh comel ler... saya ni langsung tak pandai mengait, arituh semangat skit beli jarum kait, tp dok jadi tukun jer haha

Aku_tulip said...

Wa'alaikumsalam....tu la Rimbun...ni kali pertama guna batting tebal...pernah buat sebelum ni...utk anak sendiri...batting nipis...ok jer...bila tebal....alahai..mcm nk nangis di buatnya....
Insya'allah bby girl....
heheheh comel ya...tima kasih...dulu pn saya cm tu...pernah jadi tukun sekejap..tapi skarang dah aktif semula

Yaati Nor said...

suka blog nie, ada jahit, ada kait ada Bf ada masak..saya follow..follow saya balik ye..

Aku_tulip said...

Yaati Nor...tima kasih sudi jenguk blog ni....:)

blog yang bercampur²

Ros said...

Salam ziarah....

Ros said...

Salam ziarah....

Aku_tulip said...

tima kAsih Ros...sudi singgah

Yaati Nor said...

kak beli hook yg oren tu kat mn?mcm nak jugak je..

Aku_tulip said...

yaati Nor...akak beli kat yee button...cuba search kat FB....