Thursday, June 7, 2012

Kopiah nama

Baru pandai kait kopiah nama.....ni pon kawan ku yg ajar ......masa tu kita org sama² blaja...aku ajar dia buat headband (Roha bukan tak pandai buat pon...dia lagi terer dari aku...tapi tak salah kan tambah ilmu)...
Syukur Alhamdulillah....perlahan² aku praktikan gak...lagipun ada tempahan....sambil blaja..sambil ingat apa yg Roha ajar...(tima kasih roha sudi ajarkan aku....minta halal ilmu mu itu)

Kopiah nama ni tempahan Nisa....mula aku buat tu mcm tak cantik...mcm tergantung..Nisa mintak di panjang kan sket (labuh sket la kopiah tu), aku ok jer.....sebenarnya aku terlupa..yg saiz benang tu ada beza..aku blaja ngan Roha guna benang Nona...aku kait tu guna benang cotton indonesia...jadi saiz benang tu ada lain sket....tak sempat amik gambar kopiah yg dah aku labuhkan...

kopiah ada nama....bahagian nama tak sempat snap la











ni kopiah nama anak niza...atas nya tak nk ada bintang belah 7..dia nk simple² je


















5 comments:

Mila@Rimbun said...

kagum saya dengan orang yang pandai mengait niii... saya nak siapkan tali air panjang sejengkal tuh pun dah berpeluh2 rasa mcm nak putus jari hahahaha.. conclusionnya saya tak minat crochet, tp minta tgk hasil kerja crochet niii

Aku_tulip said...

tu la kan Mila....minat kena ada kan..klu tak susah...heheheh susah nk siapkan sebenarnya...saya plak xstitch ngan manik..memang tak bole masuk...aduh, asik pinar² jer biji mata...:)

Anonymous said...

nak tempah boleh? nak sebelom raye, brape yr sebijik? kite nak tempah 3 biji... klo boleh pls call saya julia 0177557938 atau email saya kat juleazarra@yahoo.com atau fb saya julia hamzah

h.zaina Abbas said...

Boleh lagi sarung botol susu tak. ?

h.zaina Abbas said...

Boleh tempah lagi sarung botol susu tak. ?