Tuesday, September 20, 2011

Echa dan susu

16/09/2011- Genap la umur Echa 2 tahun 6 bulan....Alahamdulillah dia masih menyusu badan sepenuhnya .....dan waktu ni la susu ku tak sebanyak dulu..merundum teruk...
bulan puasa ari tu...aku memang dah tak bangun malam utk mengepam-bulan puasa kan penat sket (alah alasan aku jer tu...malas nk bangun sebenarnya....harapkan dia bangun menyusu jer ...sampai sekarang Echa masih bangun utk menyusu...waktu dia bangun pon lebih kurang sama jer ....pukul 1 pagi...pukul 3 ..last pukul 5....dan pukul 7 sebelum mandi gi umah Mak Wo...

Vitamin.....ermmmm...bulan puasa taun ni gak..aku tak amik vitamin....cuma minum Soy Protin (Shaklee) jer...Alhamdulillah ...minum soya tu..aku tak rasa terlalu letih...masih bole masak utk berbuka (taun ni gak..aku tak beli sgt kat bazar ramadhan)...ada pergi dlm 4 kali jer (cari kuih yg aku tak pandai buat)...susu masa ni memang dah merundum pon..tapi ada lagi utk aku pam..

Vitamin tu ada lagi sampai sekarang..biar pon aku beli Trial Pack ...sekarang beberapa kali perahan tinggal 6 oz jer..lagi2 ari tu aku demam... ntah la sampai bila ntah stok tu bole bertahan..

Dah cuba bg Echa susu lain..termasuk fresh milk...tapi Echa tak nk...dia muntah..sian sgt..sebab tu selagi ada..akan aku pam susu ni...



stok susu tinggal ni jer



ni..perahan bulan 6...


dulu ice pack ni..tak muat letak kat sini....kena
letak kat peti ais lagi satu...sekarang banyak dah
ruang kosong kat dlm deep freezer ni

6 comments:

Amiizaa2001 said...

salamss ila, bgsnya masih ada stok......rezki echa :):)

Aku_tulip said...

Alhamdulillah..kak mieja...ada lagi..tapi dah tak banyak mana pon..

senorita_2012 said...

salam.. banyak tuh.. hopefully for the next baby (kalau ada rezeki) saya nak prepare camni lah (amin).. dulu2 tak reti.. last2 terkejar-kejar.. ;P last2 stok takder..

Aku_tulip said...

senorita...Insya'ALLAH....niat dah ada tu..tinggal teruskan jer...ni pon dah anak no 3...dulu² akak pon tak reti...

ajnie's said...

Banyak jugak stok susu...sy lg jatuh terduduk rasanya...ank br 7 bulan tp susu dh x byk kena cmpr ngan susu formula...perah sekali jer 1 hari...tu pun dpt 3 oz jer...lps ni nk kena stat blk vitamin..hope membantu..vitamin dulu stop sbb puasa..

Aku_tulip said...

ajnie....nape perah sekali jer...rasanya kena tambah sessi mengepam...Insya'allah bole...makan vitamin pon ok gak...dapat bantu banyakkan susu...

sama la ngan saya...vitamin stop masa bulan puasa ari tu...hehehe..dah makan mcm², saya buat² terlupa vitamin tu...teruk kan...:)