Friday, January 21, 2011

Cerita Susu

Dari akhir tahun lepas...sampai la ari nie...baru aku ap det blog ni....ari ni ada lapang sket...keja tak melambak sangat....gambar ada gak amik...tapi tak sempat nak aplod kat blog.

Awal tahun baru bz ngan keja....(aku tak la bz sgt - penat sket la....bos aku yg bz...sian dia)....opis plak tgh renovate..penat kemas barang²..badan pon sakit²...cuma barang aku tak banyak sangat....akhir tahun ari tu....tak ada apa sangat aktiviti...jaet seluar kakak @ ainna....repair seluar along..uniform "dia" (tima kasih, tolong tetaskan jaetan bawah baju tu...harapkan mama buat..rasanya tak terbuat), jaet lencana...ohhhhh kerja merepair penat sket la....sket² jer..tapi makan masa...

Susu....ari nie....tak brape memberangsangkan la....pagi tadi cuma 1.5 oz...pukul 10 tadi pon sama gak...makin Echa dekat 2 taun ni...makin la kurang...aku tau aku penat...abang ngan kakak gi sekolah kan....hampir setiap hari masak bekal...biar pon cuma roti bakar...bawakkan echa sekali (dia dah pandai mintak gak...tgk abg ngan kakak..dia nk juga)

Aku lupa rutin makanan ku...teringat semula bila baca blog kmieja ....dah lama tak makan lobak putih tu...biasanya aku serasi..makan sekali 2...insya'allah, tambah la susu tu...mintak² kali ni klu aku cuba menjadi...betul² terlupa...

(ni pertanyaan utk kmieja....kalau kita menyusukan...bole tak makan jamu..saya ada minum jamu - jamu serbuk....dulu makan masa pantang...lepas tu..memang dah lama tak minum jamu lagi)....ker sebab tu susu kurang....- mintak² la kmieja masuk blog ni ....heheheh

Risau jugak...memang la stok tu ada....insya'allah stok tu cukup sampai Echa 2 tahun (16/03/2011)...sayang sangat nak berentikan...tgk muka dia...sayu ati mama dia ni....

2 comments:

Mieja@Amiizaa2001 said...

salamss dear,
Terlebih dulu nak senyum kat awak :):) sebab dah lama tk dgr cerita awak & anak-anak.....apakhabar?

Makan jamu boleh, tapi kena minum air banyak dlm sehari at least 2liter, lebih 2liter lagi bgs utk tak panas dlm:) kmieja pon makan jamu serbuk jugak:):)

Echa dah nak 2tahun, seronoknyaa.....gang2 balqish nie:)jgn berhentikan teruskan jerk selagi tak der adik 'baru' :) kmieja pon tak plan nak berhentikan balqish nanti bila cukup 2thn.

Aku_tulip said...

heheheh.....tima kasih kak sudi singgah blog ni....alhamdulillah semua sihat²....mudah²an akak pon cm tu...

oooo...kena banyak minum air ek...(mintak maaf kak...saya tanya kat blog..saya tek sempat nk cari jawapan sendiri..)

tak lama lagi Echa 2 tahun...tu la rasanya sebaya ngan Balqis kan...rancangan saya sama ngan akak..tak mau berentikan susu...biar la..sampai dia tak nk sendiri....