Tuesday, August 3, 2010

Sufi

Along ngan kakak nk jugak amik gambar....."dia" amik gambar echa jer mulanya....tgk tu muka echa monyok betol bila Along pegang dia. Echa tak suka kena pegang cam tu, tak kira la sape...Along ke, kakak ke, ngan mama dia jer, dia tak buat muka cam tu..sebab ngan mama dia mintak dukung, mintak duduk kat riba...dan yg penting dia dapat ne**n...heheheh,tapi kadang penat jugak...asik ngan mama jer..lagi² klu dah mlm...ngan ayah pon dia tak nk...

Along selalu tanya...dulu² masa along kecik cam tu ker.....aku kata iya la..sama la macam adik..
Kakak pon tanya soalan sama (kakak tanya dengan bahasa dia yg ala² tak betol sket tu la..nk ngajuk pon tak pandai )....

Kesimpulannya...semua anak² mama memang cm tu (kakak kurang sket..manja ngan ayah agaknya)


tengok tu masam muka adik....bawah montot along
ada topi...warna biru...nak amik gambar punya pasal,
sampai tak perasan ada topi...Echa tak mandi lagi, tgk tu
baju lain, seluar pon lain.
(masa amik gambar ni dalam pukul 6.00 ptg - ahad)
(pagi ahad ada family day kat tpt keja, dapat topi, aku
punya biru, "dia" punya oren)




Echa...pakai kakak punya topi kertas (PP bagi kat budak² nie...1 lagi
topeng biru..mana ntah perginya along buat main)...Echa kurus sket
la...selalu nk makan sendiri...makanan banyak jatuh dari masuk mulut.
kalau kat umah...aku cuba suap dulu...klu dah kenyang sket..mula la
nk makan sendiri + meyepah...



6 comments:

Aida Alias said...

oohohoo manjanya ye.. melekat je ngan maknya... anak2 semua rupa ayah diaorg la.. ainna cetak mak dia sikit.. hehee

Aku_tulip said...

tu la pasal roha....ha a..dia org memang byk muka ayah...ainna tu idung kembang cm aku la..sebab tu jadi rupa aku..heheheh

AjEz ShiPPudEn said...

hehhe..comel2 buah hati pengarang jantung akak..lama x singgah cni baca2 ..kebzian melanda...lawa topi tuh..igt dulu der tempah ngn kakak..

Aku_tulip said...

ziza.....comel ek...mcm maknya tu...heheheh
akak ada jugak singgah blog ziza...ingat nak link kan blog ziza...bole ya...
ziza...masa tu kompem ya nk tempah , akak kompius (nak ker tak nk)..klu akak tersalah ...maaf ek...

kmieja said...

alalalal tomeinyaa.....mehh auntie nak kiss sket..muahhh muaaahhh:)

Aku_tulip said...

tima kasih kak...