Friday, April 16, 2010

Crochet pink booties

Kasut kecik ni, tempahan Emma..utk babynya (umur baby nya, nk masuk 4 bulan tak silap aku), dia nk pink...tapaknya kaler krim...memula aku rasa mcm tak cantik kombinasi kalernya, tapi bila dah siap cantik jugak la..pandai gak kawan aku ni padan² kan kaler...

Benang pink tu kan aku beli dengan Hernik ..mula aku nk beli benang DMC (ada kat on-line shop, kat tepi blog Hernik tu), tapi benang tu dah tak ada stok...dia cadangkan benang dari Indonesia (ada campuran cotton, tak pasti brape %, ker 100% cotton - nanti aku tanya dia semula). Bila aku dah mula buat...aku betul² teruja....bes la benang ni...mahal sket dr benang selalu aku guna (aku puashati la...maklumla tak pernah jumpa benang cotton)....aku beli hook sekali, saiz 3/4...hook pon ok (ringan la dr yg biasa aku guna - yg biasa tu cap Rose).

TAPI KAN.................aku tak bayar lagi benang ngan hook tu....Hernik pos dulu...dan aku dah guna barang² tu..aku risau, mana tau kan aku tak sempat bayar (kot² la aku mati dulu..cam ner?), ari tu dia gi Surabaya...tak balik lagi agaknya..aku email dia tak balas lagi



booties anak emma...ma ni kaler kegemaran ko ni..lupa tak tanya, ok tak kasut ni



benang yg aku beli ngan hook sekali...cantik tau benang ni...

17 comments:

Sulela said...

Saya guna jarum jenis tu jugak. Tapi saiz dia 3/5...memang ringan. Makcik suko...hehehe. Benang tu 4 ply keh?

Aida Alias said...

dia takde bagi akaun no ke zila? boleh terus bank in..

Aku_tulip said...

su....benang tu 5 ply...hehehe..ringan kan..suko gilo neh...

roha..aku tanya dia tak ckp²...niat nya cam tu la..terus bank in..dia tanya aku nama, alamat...no hp pon aku bg..aleh² brg sampai...berhutang lagi ni...

asmaa said...

assalamualaikum

lama tak jenguk blog akak...
comel2 kasut yg akak buat tu...

akak...nak tempah topi...nak kena ukur lilit kepala tak...


**tanya je;akak beli tak buku kak roza...travelog cinta abadi

Aku_tulip said...

asmaa...bole nk tempah...tapi bole tunggu tak..tgh siapkan kasut kecik ni utk 3 lagi...ngan 1 topi(topi ni, tuannya tak kompem lagi)....email akak..aku_tulip@yahoo.com...utk Syi'fa ker..

Ha a..akak beli buku tu...beli melalui Prof Kamil..akak tumpang kawan akak Irma Irliana, asmaa beli tak..

Ann said...

Oh, beli dari Hernik ye? Nk bank-in last time dia tak ada acct. Tp sy ada address dia. Sy hantar ke emel aku_tulip@yahoo.com tu ye?

Aku_tulip said...

Ann...tima kasih ya...

asmaa said...

ha'ah, topi utk syifa'. kakaknya (husna) saya ajar ia pakai tudung.jd x tempah utknya.

saya pun beli buku TCA ngan prof.kamil jgk,dpt semalam (20/4/2010)teruja dpt t/tgn dari kak roza. tak baca lagi buku tu,tunggu ada mood,lgpun tgh baca buku yg best...

AJEZ SHIPUNDEN said...

huhhu kak kita nak akak wat kan topi kaler merah + oren....tuk bby umur 8 bulan +++...agak2 baper lama?

Aku_tulip said...

zizah....biasanya seminggu siap..ni akak on de way siapkan 3 pasang booties...bole tunggu tak...heheheh

Sulela said...

Aku_tulip, nantu singgah kat blog saya amek award ekkk...hehehe

Aku_tulip said...

hehehehe...award apa aja ni su..tak layak la saya ni...

SuZy said...

salam akak da lama tak jengah blog akak.. comey2nye kasut akak.. kita nak belajar wat topi tu.. cute... akak kita nak tanya kat mana akak dpt bahan mengait ek.. benang tu mcm tak pernah jumpa pon...

Aku_tulip said...

suzi....memang pon...benang tu x pernah jumpa kat sini....indon punya..akak beli on line....kat tepi tu ada bloh jari jemariku...klik situ
kat bhgn blog crochet tu tau

Aku_tulip said...

suzi akak beli kat sini
http://jemariku.blogspot.com/

Hernik Widowati said...

hello...
minta ma'af lah hari itu saya buat akak menunggu jawaban saya...
terimakasih kerana telah membeli benang di saya... sekarang bila kakak nak beli lagi saya sudah ada bank account... senanglah nak transfer.
btw, cantik kasut baby itu...

*sedang belajar bahasa melayu he..he..*
salam,
Nik

Aku_tulip said...

Salam Nik...sori akak..tak perasan ada msg kat sini...
senang la nanti kalau akak nk beli lagi benag² tu...tima kasih ya sudi layan akak...cantik ya kasut tu..tima kasih...akak pon belajar lagi

kalau Nik guna Bahasa Indonesia pon tak apa...akak pon cuba fahamkan juga..sama² kita belajar..